Hagyomány: blog

Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 4 db
  • Videók - 27 db
  • Blogbejegyzések - 53 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

Hagyomány vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 4 db
  • Videók - 27 db
  • Blogbejegyzések - 53 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

Hagyomány vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 4 db
  • Videók - 27 db
  • Blogbejegyzések - 53 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

Hagyomány vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 4 db
  • Videók - 27 db
  • Blogbejegyzések - 53 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

Hagyomány vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hagyomány hírei

 

Kányádi Sándor:
Csendes pohárköszöntő újév reggelén


Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog,
érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre.
Tiszta szívből ezt kívánom!
Szaporodjon ez az ország
emberségbe’, hitbe’, kedvbe’,
s ki honnan jött,
soha-soha ne feledje.
Mert míg tudod, ki vagy, mért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk…
A többit majd apródonként
megcsináljuk.

Tovább 

Kis odafigyeléssel életek menthetők... Cicák, madarak, kutyák, lovak, birkák, kecskék baraomfiak, és valamennyi állat több gondoskodást igényel a hidegben.

 

 

network.hu

 

network.hu

 

"Az ember úgy tud majd az isteni világokba fölemelkedni, ha van két szárnya: az egyik a szeretet, a másik a bölcsesség. Ez a Földfejlődés és minden emberi inkarnáció célja, amely csak akkor tud tökéletesen megvalósulni, ha az ember kiépít egy élő, eleven, valóságos, torzításmentes kapcsolatot a szellemi világgal."

 

network.hu

Ínyes elmefuttatás híres nemzeti eledelünkről, a gulyásról

Minden bizonnyal nagyon régi magyar étel. Talán már ették a honfoglalás korában is. Pásztorok tápláléka volt egykor, mint neve is mutatja. A foglalkozás szava Árpádkori, jellegzetes, róluk elnevezett étel jóval későbbi. A 18. század második felétől, a falusi konyha közvetítésével lett mindennapossá. Először minden magyar háztartásban ették és kínálták, - de nem sokkal később a reformkorra már az iparszerű vendéglátás is étlapra, menűlapra tette.

Tovább 

network.hu

A franciaországi Ribeauville városban augusztus óta kék s zöld mézet készítenek kaptárjaikban a méhek. A méhészek értetlenül állnak a jelenség előtt.

 

Jelen pillanatban a méhtelepesek azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy az M&M’s cukorka-, és a Mars csokoládégyár egy, a Ribeauville településtől öt kilométerre fekvőszemétlerakó helye az okozója mindennek, hiszen itt konténerszámra találnak a zümmögők cukros hulladékokat, melyeket az édesség előállítása során halmoztak fel a gyártók.

Tovább 

Ősi magyar konyha

Ősi magyar konyha

A szer-etet



A magyar konyhaművészet gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza. Ám manapság egyre ritkábban találkozni olyan fogásokkal, amelyek valóban az évezredes, évszázados hagyományos ízeket mutatják meg. E helyett a pirospaprikás, fekete borsos gulyást, csikós, paprikás imázst próbálják ránk erőltetni olyannyira, hogy már háziasszonyaink konyhájából is hiányoznak az ősi fűszereink, még pontosabban fűszerszámaink, hiszen a fűszerezés minden esetben a harmónia, az egyensúly visszaállítását, a gyógyítást is szolgálja, ha máshol nem is, akkor az emésztőrendszerben.

Tovább 

 

Hagyományos magyar ételek -
Traditional Hungarian dishes


Levesek - Soups

Bableves - Bean Soup

Gombaleves - Mushroom Soup

Gulyás leves - Goulash Soup

Halászlé - Fisherman's Soup

Hideg gyümölcs leves - Chilled Fruit Soup

 

Előételek - Appetizers

Hideg töltött halfilé - Filled Fish Fillets

Hortobágyi húsospalacsinta - Hortobagy Pancakes

Körözött juhtúró - Spicy Ewe Cheese Spread

Sült libamáj - Roasted Gooseliver Slices

Töpörtyűs pogácsa - Pork Crackling Scones

 

Saláták - Salads

Öntött saláta - Lettuce with Warm Dressing

Paraszt-saláta - Peasant's Salad

 

Halételek - Fish

Halászlé - Fisherman's Soup

Hideg töltött halfilé - Filled Fish Fillets

 

Hús-, Szárnyasés, Vadételek - Meat, Poultry, Game

Bélszínszeletek - Tenderloin steak

Borjúkotlett - Veal Cutlets

Disznótoros hurka - Sausage Chitterlings

Paprikás csirke - Paprika Chicken

Rántott libamájszeletek - Fried Goose Liver

Sertéspörkölt - Stewed pork

Töltött csirke - Stuffed Chicken

Töltött dagadó - Stuffed Pork Spare Rib

Töltött káposzta - Stuffed Cabbage

Tüzdelt fácán - Larded pheasant

 

Zödség alapú ételek - Vegetables

Öntött saláta - Lettuce with Warm Dressing

Paraszt-saláta - Peasant's Salad

Töltött tök kapormártással - Stuffed Marrow with Dill Sauce


Főtt tészták - Pasta, Noodles

Túrós csusza - Curd Dumplings

 

Sütemények és édességek - Desserts

Bejgli - Milk Bread

Esterházy torta - Esterházy Torte

Gundel palacsinta - Gundel Pancake

Rétes - Strudel

Somlói galuska - Somló Sponge Cake

Torta - Cake

 

http://www.restaurant.hungary.com.ua

Tovább 

Hajmosás sampon nélkül

Igaz, a sampon-reklámoknak nehéz ellenállni, de a habzó csodákat nem mindenki bőre viseli egyformán. Sok embernek allergiát okoznak. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, vagy nem szeretnél drága kozmetikumokra költeni, megmutatjuk, hogyan tisztíthatod a hajad sampon nélkül. A módszer hatásos és nagyon olcsó!


Azbejné Havancsák Izabella receptje a Cumi és Rúzs blogon


 

A samponokban, tusfürdőkben, habfürdőkben és más tisztálkodó szereinkben fő komponens az SLS, a sodium laureth sulfate és “cuki” családtagjai, ami egy irritatív habképző anyag.

Tovább 

GNOMÓNIÁS GOMBABETEGSÉG

A levélfoltosság gomba (Gnomonia leptostyla) olyan rendszeres és súlyos kórokozó, ami ellen az ökológiai termelésben alkalmazható bordói lével, később kénnel is kell permetezni, rügyfakadástól a hajtásnövekedés befejeztéig. Az ökológiai szemlélet szerint a betegségnek ellenálló fajták telepítésével kell a vegyszerezési szükségletet csökkenteni. Szerencsére a hazai diófajták közül az Alsószentiváni 117-es fajta a betegséggel szemben kiemelkedően ellenáll, és a másik két fajta, a Milotai 10-es és a Tiszacsécsi 83-as is mérsékelten ellenáll.

Tovább 

XANTHOMONASZOS BAKTERIÓZIS

Baktériumfertőzött dióburok A baktériumos levél- és termésfoltosság (Xanthomonas juglandis) a diótermést komolyan veszélyezteti, hűvös, csapadékos tavaszú években. Szükség esetén az ökológiai gazdálkodásban felhasználható réztartalmú készítményekkel kell permetezni, rügyfakadástól júniusig terjedő időben 10-14 naponként, súlyos fertőzésnél 7-10 naponként. Ez a hagyományos eljárás is, bár hagyományosan a baktérium réz-rezisztenciája miatt egyre inkább szerves gombaölőszerekre is rákapnak.

Javasolják, hogy a télen is a fán maradt diókopáncsot le kell verni a fáról.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu