Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyomány vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyomány vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyomány vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyomány vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Kányádi Sándor:
Csendes pohárköszöntő újév reggelén
Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog,
érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre.
Tiszta szívből ezt kívánom!
Szaporodjon ez az ország
emberségbe’, hitbe’, kedvbe’,
s ki honnan jött,
soha-soha ne feledje.
Mert míg tudod, ki vagy, mért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk…
A többit majd apródonként
megcsináljuk.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Kis odafigyeléssel életek menthetők... Cicák, madarak, kutyák, lovak, birkák, kecskék baraomfiak, és valamennyi állat több gondoskodást igényel a hidegben.
|
|
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
"Az ember úgy tud majd az isteni világokba fölemelkedni, ha van két szárnya: az egyik a szeretet, a másik a bölcsesség. Ez a Földfejlődés és minden emberi inkarnáció célja, amely csak akkor tud tökéletesen megvalósulni, ha az ember kiépít egy élő, eleven, valóságos, torzításmentes kapcsolatot a szellemi világgal."
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Minden
bizonnyal nagyon régi magyar étel. Talán már ették a honfoglalás
korában is. Pásztorok tápláléka volt egykor, mint neve is mutatja. A
foglalkozás szava Árpádkori, jellegzetes, róluk elnevezett étel jóval
későbbi. A 18. század második felétől, a falusi konyha közvetítésével
lett mindennapossá. Először minden magyar háztartásban ették és
kínálták, - de nem sokkal később a reformkorra már az iparszerű
vendéglátás is étlapra, menűlapra tette.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A franciaországi Ribeauville városban augusztus óta kék s zöld mézet készítenek kaptárjaikban a méhek. A méhészek értetlenül állnak a jelenség előtt.
Jelen pillanatban a méhtelepesek azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy az M&M’s cukorka-, és a Mars csokoládégyár egy, a Ribeauville településtől öt kilométerre fekvőszemétlerakó helye az okozója mindennek, hiszen itt konténerszámra találnak a zümmögők cukros hulladékokat, melyeket az édesség előállítása során halmoztak fel a gyártók.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Ősi magyar konyha
A szer-etet
A magyar konyhaművészet gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza. Ám manapság egyre ritkábban találkozni olyan fogásokkal, amelyek valóban az évezredes, évszázados hagyományos ízeket mutatják meg. E helyett a pirospaprikás, fekete borsos gulyást, csikós, paprikás imázst próbálják ránk erőltetni olyannyira, hogy már háziasszonyaink konyhájából is hiányoznak az ősi fűszereink, még pontosabban fűszerszámaink, hiszen a fűszerezés minden esetben a harmónia, az egyensúly visszaállítását, a gyógyítást is szolgálja, ha máshol nem is, akkor az emésztőrendszerben.
Hagyományos magyar ételek -
Traditional Hungarian dishes
Levesek - Soups
Bableves - Bean Soup
Gombaleves - Mushroom Soup
Gulyás leves - Goulash Soup
Halászlé - Fisherman's Soup
Hideg gyümölcs leves - Chilled Fruit Soup
Előételek - Appetizers
Hideg töltött halfilé - Filled Fish Fillets
Hortobágyi húsospalacsinta - Hortobagy Pancakes
Körözött juhtúró - Spicy Ewe Cheese Spread
Sült libamáj - Roasted Gooseliver Slices
Töpörtyűs pogácsa - Pork Crackling Scones
Saláták - Salads
Öntött saláta - Lettuce with Warm Dressing
Paraszt-saláta - Peasant's Salad
Halételek - Fish
Halászlé - Fisherman's Soup
Hideg töltött halfilé - Filled Fish Fillets
Hús-, Szárnyasés, Vadételek - Meat, Poultry, Game
Bélszínszeletek - Tenderloin steak
Borjúkotlett - Veal Cutlets
Disznótoros hurka - Sausage Chitterlings
Paprikás csirke - Paprika Chicken
Rántott libamájszeletek - Fried Goose Liver
Sertéspörkölt - Stewed pork
Töltött csirke - Stuffed Chicken
Töltött dagadó - Stuffed Pork Spare Rib
Töltött káposzta - Stuffed Cabbage
Tüzdelt fácán - Larded pheasant
Zödség alapú ételek - Vegetables
Öntött saláta - Lettuce with Warm Dressing
Paraszt-saláta - Peasant's Salad
Töltött tök kapormártással - Stuffed Marrow with Dill Sauce
Főtt tészták - Pasta, Noodles
Túrós csusza - Curd Dumplings
Sütemények és édességek - Desserts
Bejgli - Milk Bread
Esterházy torta - Esterházy Torte
Gundel palacsinta - Gundel Pancake
Rétes - Strudel
Somlói galuska - Somló Sponge Cake
Torta - Cake
http://www.restaurant.hungary.com.ua
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hajmosás sampon nélkül
Igaz, a sampon-reklámoknak nehéz ellenállni, de a habzó csodákat nem mindenki bőre viseli egyformán. Sok embernek allergiát okoznak. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, vagy nem szeretnél drága kozmetikumokra költeni, megmutatjuk, hogyan tisztíthatod a hajad sampon nélkül. A módszer hatásos és nagyon olcsó!
Azbejné Havancsák Izabella receptje a Cumi és Rúzs blogon
A samponokban, tusfürdőkben, habfürdőkben és más tisztálkodó szereinkben fő komponens az SLS, a sodium laureth sulfate és “cuki” családtagjai, ami egy irritatív habképző anyag.
GNOMÓNIÁS GOMBABETEGSÉG
A levélfoltosság gomba (Gnomonia leptostyla) olyan rendszeres és súlyos kórokozó, ami ellen az ökológiai termelésben alkalmazható bordói lével, később kénnel is kell permetezni, rügyfakadástól a hajtásnövekedés befejeztéig. Az ökológiai szemlélet szerint a betegségnek ellenálló fajták telepítésével kell a vegyszerezési szükségletet csökkenteni. Szerencsére a hazai diófajták közül az Alsószentiváni 117-es fajta a betegséggel szemben kiemelkedően ellenáll, és a másik két fajta, a Milotai 10-es és a Tiszacsécsi 83-as is mérsékelten ellenáll.
XANTHOMONASZOS BAKTERIÓZIS
A baktériumos levél- és termésfoltosság (Xanthomonas juglandis) a
diótermést komolyan veszélyezteti, hűvös, csapadékos tavaszú években.
Szükség esetén az ökológiai gazdálkodásban felhasználható réztartalmú
készítményekkel kell permetezni, rügyfakadástól júniusig terjedő időben
10-14 naponként, súlyos fertőzésnél 7-10 naponként. Ez a hagyományos eljárás is, bár hagyományosan a baktérium réz-rezisztenciája miatt egyre inkább szerves gombaölőszerekre is rákapnak.
Javasolják, hogy a télen is a fán maradt diókopáncsot le kell verni a fáról.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu