Hagyomány: RECEPT - Hagyományos bejgli

Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 4 db
  • Videók - 27 db
  • Blogbejegyzések - 53 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

Hagyomány vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 4 db
  • Videók - 27 db
  • Blogbejegyzések - 53 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

Hagyomány vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 4 db
  • Videók - 27 db
  • Blogbejegyzések - 53 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

Hagyomány vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 4 db
  • Videók - 27 db
  • Blogbejegyzések - 53 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

Hagyomány vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók (2 nagy rúd bejglihez):

A tésztához:
Kb 1/2 kilóbúzaliszt (BL55)
20 deka vaj
10 deka sertészsír
4 púpozott ek porcukor
2 csipet
1 élesztő
1 tojás sárgája
kb 1 deci tej (2,8%-os)

A töltelékhez:
bő 1/2 kiló darált dió, vagy mák
negyed kiló kristálycukor
5 deka  akácméz
2 kk őrölt fahéj
kb 1,5 deci tej (2,8%-os)
3 vaníliás cukor
2 citrom reszelt héja
2 narancs reszelt héja
őrölt szerecsendió
mazsola

A kenéshez:
tojás
Elkészítés:

Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket.

Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet, és a tojássárgákat és simára keverjük az összetevőket.

A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejes keveréket, és gyúrjuk simára a tésztát. Osszuk ketté, és formáljunk cipókat, majd pihentessük legalább egy órát.

 

Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Egy tálba kimérjük a diót, fahéjat, vaníliás cukrot, a citromhéjat, majd összekeverjük őket.

Egy lábasban a tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, majd ezzel leforrázzuk a diós keveréket, és egy fakanállal teljesen egyneműre keverjük az így kapott tölteléket, majd félre tesszük.

 

A pihenés után a tésztacipókból vékony, egyenletes téglalapokat nyújtunk, majd egyenletesen megkenjük a kettéosztott töltelékkel. Tekerjük fel, a végeit óvatosan nyomkodjuk be, és kissé szúrláljuk meg villával, majd tegyük a kikent tepsibe, és kenjük be, vékonyan tojássárgájával.

A sütőben először kb 15-20 percig nagyobb lángon, majd 10 percig kisebben süssük készre.

 

Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt!

 

 

Címkék: bejgli dió lovaseva hagyomány karácsony lovas Éva módszer régi süti édes ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu