Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyomány vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyomány vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyomány vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hagyomány közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hagyomány vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
-1 kg káposzta
-0,5 kg liszt
-2 dkg élesztő
-1 dl tej
-1 tojás
-só
Elkészítés:
A káposztát lereszelem, majd megdinsztelem olajban, ízlés szerint borssal és sóval ízesítem. Fél kiló lisztből kelt tésztát dagasztok. A 2 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatom. A fél kiló lisztbe a felfuttatott élesztőt, 1 tojást egy csipet sót keverek és összegyúrom. A kész tésztát állni hagyom, mikor megkelt, kinyújtom, a megdinsztelt káposztát rákenem, és mint a bejglit feltekerem. A feltekert tésztát ellapogatom, majd két szélénél behajtom, és ezt még egyszer megismétlem. Körülbelül fél órát pihentetem és hagyom továbbkelni, majd ismét kinyújtom, rácsokat vágok rá, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom, a tetejét megkenem tojással. Előmelegített sütőben 150 fokon megsütöm.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!